HNtelevízia
StoryEditor

Lipšic žiada Bugára a Procházku: Nepodporte kleptomanov zo Smeru a SNS

14.04.2016, 13:40
Daniel Lipšic a Jozef Rajtár dnes na brífingu poukázali na fakt, že Bašternákove vratky od štátu sa škrabú k 8 miliónom.

Poslanec Daniel Lipšic chce dostať vyšetrovanie kauzy okolo podnikateľa Ladislava Bašternáka do parlamentného výboru.

Preto vyzýva strany Bélu Bugára a Radoslava Procházku, aby sa postavili na jeho stranu.

Oslovíme aj ich, aby nám podpiísali zvolanie mimoriadnych schodzí výborov. Toto sú nové a vážne kauzy," vyhlásil Lipšic.

Poslanec dodal, že je zvedavý, či sa k ním pridajú a zvolajú tieto výbory.

Alebo naopak, či spolu s kleptomanmi zablokujú konanie týchto schôdzí tak, že sa nebudú prezentovať alebo budú mať iné súrne povinnosti alebo neodhlasujú program," doplnil Lipšic.

Vratky sa vyšplhali až na 8 miliónov
Dnes spoločne s expertom na financie SaS Jozefom Rajtárom poukázali na ďalšie skutočnosti v kauze vratiek štátu.

Podľa nich sa vyšplhali až na 8 miliónov eur. „Firma BL 202, ktorá patrí Bašternákovi, čerpala ďalšie odpočty v roku 2012. Okrem siedmich bytov, na ktorých si uplatnil odpočet dva milióny eur, ide o ďalších šesť miliónov eur," hovorí Rajtár.

Podľa neho je podozrivé, že táto firma kontroverzného podnikateľa už v ďalšom roku bola neaktívna a nevyvíjala žiadnu činnosť. „Firma bola prepísaná na osobu zo zahraničia Leventeho Farkasa, ktorý nie je vystopovateľný," vysvetlil Rajtár.

Predaj spoločností na osoby zo zahraničia podľa poslanca prišiel aj pri ďalších dvoch spoločnostiach Real Studio a Rent and Wash.

Lipšic podáva trestné oznámenie
Lipšic dodal, že vzhľadom na pochybný priebeh vyšetrovania podáva trestné oznámenie aj na vyšetrovateľku Národnej kriminálnej agentúry pre podozrenie zo zneužívanie právomocí verejného činiteľa.

"Sú závažné podozrenia z okrádania ľudí  a sú zametané pod koberec. Preto by bolo treba aj na vyšetrovateľov  poukazovať a postaviť ich pre trestnoprávnu zodpovednosť," skonštatoval Lipšic.

01 - Modified: 2024-05-16 11:22:38 - Feat.: - Title: Výroky niektorých predstaviteľov koalície prekračujú hranice, reaguje SaS. Odsúdila prejavy násilia 02 - Modified: 2024-05-15 10:44:35 - Feat.: - Title: Sulík víta rozhodnutie Ficovej vlády postaviť nový jadrový blok, upozorňuje na jeden zásadný problém 03 - Modified: 2024-05-14 13:51:43 - Feat.: - Title: Novostavby v Bratislave sú v kurze. Ich predaj medziročne stúpol o vyše sto percent 04 - Modified: 2024-05-14 10:34:43 - Feat.: - Title: Niektorí poslanci za KDH a Slovensko sa odvolávania ministeriek nezúčastnili. Bola to chyba, reaguje Kolíková 05 - Modified: 2024-05-14 08:49:17 - Feat.: - Title: "Fico ide podľa manuálu diktátora." Progresívne Slovensko a SaS pozývajú na protest
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/aktualne-videa, menuAlias = aktualne-videa, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
18. máj 2024 16:02