StoryEditor

Kočnerova výzva: Za Informácie na Kollára ponúkam 10-tisíc, na Lipšica 100-tisíc

05.04.2016, 10:00
Podnikateľ Marian Kočner dnes na tlačovej konferencii reagoval na obvinenia Daniela Lipšica. Zároveň viackrát obvinil Borisa Kollára z klamstiev.

Podnikateľ Marian Kočner na tlačovej konferencii ostro obvinil šéfa Sme Rodina Borisa Kollára z viacerých klamstiev a podvodov. Podrobne opisoval kauzy, do ktorých mal byť poslanec a majiteľ Fun Rádia zapletený.

Kočnerova výzva

Kočner na brífingu obvinil z klamstva aj poslanca Daniela Lipšica. A na záver svojho vyše 45-minútového prejavu vyzval ľudí s ponukou. „Vyhlasujem verejnú ponuku. Každý, kto mi prinesie informáciu, ktorá je pravdivá a budem si ju vedieť overiť, na Borisa Kollára, dostane 10-tisíc eur. A každý, kto mi prinesie informáciu na Daniela Lipšica, dostane 100-tisíc eur. Určite sa nájde niekto, kto niečo také prinesie,“ vyhlásil Kočner.

Pritom v úvode brífingu sa podnikateľ bránil voči obvineniam Daniela Lipšica a ďalších opozičných poslancov na ohľadom daňových podvodov. Kočner po pár minútach sa začal venovať téme - Poslanec Sme Rodina Boris Kollár: Kočner spomínal viacero káuz, v ktorých mal mať prsty aj Boris Kollár. Vrátil sa aj ku fotografii, na ktorej bol Kollár s mafiánskym bossom Jurajom Ondrejčákom alias Piťom na Kube.

Vyvíja sa aktivita, aby boli k dispozícii pre médiá letenky z tejto cesty. Som presvedčený, že sa ich podarí získať. A pravdepodobne sa zistí, že ich kupovala Borisova firma aj pre Ondrejčáka. Viezli sa spolu lietadlom a sedeli vedľa seba, takže ťažko bude tvrdiť, že sa tam stretli náhodou," hovorí Kočner.

"Oligarchická megazlodejina"

Ten obvinil Kollára aj z „oligarchickej megazlodejiny." Tak Kočner nazval fakt, že Kollár predal 27 percent Fun Rádia Štátnemu rozvojovému fondu za 2,6 milióna eur. „A prednedávnom požiadal fond o odkúpenie tých akcií, ale už za 600-tisíc eur. Čiže dva milióny do vrecka pre Kollára," hovorí Kočner.

Kočner poukázal aj na ďalšie Kollárove, údajne náhodné kontakty s niektorými členmi podsvetia a spochybnil jeho poctivosť. Hovoril o tom, že Kollár s Petrom Steinhübelom a Romanom Deákom pašovali na tony striebro v tehličkách z Nemecka do Československa.

"Nezaplatili ani clo, ani daň a načierno ho predávali do zlatníctiev a klenotníctiev v Bratislave a Prahe," povedal Kočner s tým, že Kollár bol napríklad so Steinhübelom v aute, keď na neho strieľali.

Kočner: Kollár kopal tehotnú matku

Podnikateľ tiež Kollára obvinil, že bil budúcu matku svojho dieťaťa. "Kopal tehotnú matku svojho dieťaťa do brucha, do tváre, až kým som nepriskočil. Dieťa pod zákonom kopal dnes poslanec nad zákonom," vyhlásil Kočner.

Zároveň priznal, že na začiatku podnikania na Donovaloch mal s Kollárom dobrý vzťah.

"Viackrát som mu pomohol. Keď sa stal ministrom hospodárstva Jirko Malchárek, bola škrtnutá dotácia 24 miliónov korún stredisku, ktoré vlastnil Ľudovít Kaník. Volal mi Malchárek, či by sme peniaze nechceli, či nemáme nejaký projekt. Ja som vtedy nemal, tak som odvetil, že sa opýtam Kollára. Boris išiel na ministerstvo, doriešil si papiere a Kollárova firma dostala 24 miliónov korún. To, že sa mi za to zabudol poďakovať, ani nehovorím," povedal.

Kollár podá trestné oznámenie
Boris Kollár reagoval na tieto obvinenia na videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. Podľa jeho slov na Kočnera podá trestné oznámenie. „Budem to riešiť právne. Pôjdem na generálnu prokuratúru a podám trestné oznámenie za ohováranie, tým sa to pre mňa začalo aj skončilo. Skutočne sa nebudem byjadrovať k mafiánovi, dépeháčkarovi, banditovi a zlodejovi," povedal Kollár.

Podľa šéfa Sme Rodina Kočner nedokáže predýchať, že intenzívne podporoval Daniela Lipšica na ministra vnútra a bojí sa, že by išiel sedieť. „Kočner vie, že to by bol jeho koniec," dodal Kollár v reakcii.

Moje stanovisko ku Kocnerovej dnesnej tlacovke:Marian Kocner sa boji, ze by isiel sediet. Nedokaze predychat, ze som intenzivne podporoval Daniela Lipsica na ministra vnutra. Kocner vie, ze to by bol jeho koniec. Po navrate zo zahranicia pojdem na Generalnu prokuraturu SR a podniknem voci Kocnerovi pravne kroky. Nebudem s nim polemizovat cez media.

Posted by Boris Kollar on 5. apríl 2016

01 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 02 - Modified: 2024-04-03 15:55:21 - Feat.: - Title: Výbor žiada pravidelnú správu o vyšetrovaní kauzy Rozuzlenie. Šutaj Eštok hovorí o ovplyvňovaní volieb 03 - Modified: 2024-03-20 11:31:29 - Feat.: - Title: Trumpov zásadný predvolebný problém. Nemá ako zaplatiť obriu pokutu 04 - Modified: 2024-03-15 23:11:54 - Feat.: - Title: Tím obžaloby v Trumpovej kauze v Georgii opustil právnik, ktorý mal vzťah s vrchnou prokurátorkou 05 - Modified: 2024-03-05 11:07:45 - Feat.: - Title: Kočner žiadal odškodné 100-tisíc eur. Vo verdikte mu súd v Luxemburgu priznal len zlomok
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/aktualne-videa, menuAlias = aktualne-videa, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 07:13